Over

logo_2020.png

SHAPE is een gloednieuwe partij, opgericht in 2018, met een frisse kijk op de universiteit

Onze vertegenwoordigers zijn afkomstig van verschillende opleidingen bij FHML en FPN. Onze kandidatenlijsten hebben minimaal één studentvertegenwoordiger van elke opleiding aan de faculteit. Op onze gedeelde lijst voor de Universiteitsraad met LEX staan ​​naast studenten van FHML en FPN ook studenten die studeren aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (lees er hier meer over).

Sommige van onze Raadsleden zijn ervaren studentenvertegenwoordigers of zijn bestuursleden, en sommigen hebben geen ervaring. Dit levert SHAPE veel kennis op over de interne werking van de faculteiten, maar ook een frisse blik op de studentenvertegenwoordiging. Door nauwe banden te onderhouden met onze medestudenten en studentenvertegenwoordigers binnen en buiten de FHML en FPN, kunnen we een groot verschil maken binnen onze universiteit.

Studieverenigingen

We hebben uitstekende contacten met alle studieverenigingen van FHML en FPN; MSV Sante, SA Helix, AsKlepiOs, MSV Pulse, EUnitas en Placebo. Er is regelmatig overleg tussen de leden van de faculteits- en universiteitsraad en de bestuursleden van de studieverenigingen.

TRANSPARANTIE EN TOEGANKELIJKHEID

STUDENTEN

WELZIJN

DIGITALISATIE

INTERFACULTAIRE SAMENWERKING

DUURZAAMHEID

Zoals de naam al doet vermoeden, willen we de huidige vorm van de Raden verbeteren. We willen ervoor zorgen dat de studenten weten wat er achter gesloten deuren gebeurt en welke beslissingen de raden nemen. Dit contact moet het hele jaar door plaatsvinden, niet alleen bij verkiezingen. Dit maakt het mogelijk de mening van studenten te peilen over zaken die in de raden worden besproken. Vertegenwoordiging en het uiten van je mening als student moet een integraal onderdeel worden van de studentenervaring aan de UM.

Het welzijn van studenten is een van de prioriteiten van SHAPE. We benadrukken vooral het belang van inzetbaarheid na afstuderen, verbondenheid tussen studenten van verschillende faculteiten en de inwoners van Maastricht, en een gezonde campus . Dit laatste omvat onder andere de beschikbaarheid van gezond, betaalbaar voedsel van hoge kwaliteit, mentale gezondheid en duurzaamheid.

SHAPE heeft passie voor het verbeteren van het huidige digitale leermateriaal en online onderwijs . Dit omvat uitbreidingen van het materiaal dat beschikbaar is in de online bibliotheek en een betere toegang tot colleges van hoge kwaliteit.

Wij geloven dat samenwerking tussen faculteiten een enorm potentieel biedt voor de diversiteit van het onderwijs. We zouden graag meer mogelijkheden en ondersteuning zien om lessen te volgen aan verschillende faculteiten of zelfs twee opleidingen te combineren. Buitenschoolse activiteiten moeten worden gestimuleerd en ondersteund, en taallessen moeten toegankelijker zijn voor alle studenten.

Duurzaamheid is essentieel. Daarom zijn wij van mening dat de UM snel moet werken aan netto CO2-neutraliteit, een groene en gezonde omgeving voor studenten en personeel moet bieden en onderwijs over de onderwerpen klimaatverandering en duurzaamheid moet opnemen in de curricula van opleidingen.

 
 
 
 
 

In het kort...

SHAPE richt zich op problemen waarmee FHML-, FPN- en UM-studenten in het algemeen te maken hebben. Door binnen de faculteiten benaderbaar en toegankelijk te zijn voor iedere student, willen we zorgen voor verbetering die je in het dagelijks leven gaat merken, zoals meer studieruimtes, college-opnames, meer mogelijkheden voor studenteninitiatieven en flexibel studeren, meer baankansen voor studenten aan de universiteit naast hun studie (bijvoorbeeld als student-assistent) en controle over de wijziging binnen de studiefinancieringswetgeving. We willen dat studenten gedijen in een omgeving die zo bevorderlijk mogelijk is voor hun succes, wat succes ook voor hen mag betekenen.

Vertegenwoordigers van SHAPE zullen zich inzetten om transparanter te zijn en meer mensen bewust te maken van de rol van de faculteitsraad en de universiteitsraad binnen de universiteit. Aarzel niet om contact op te nemen met het bestuur of je vertegenwoordigers als je vragen, opmerkingen, of suggesties hebt.